EnergiWatch

Arvtageren hopper gerne op på sæbekassen

Interview: Som ny førstemand i Novozymes arver Peder Holk Nielsen også en plads i den politiske debat fra forgængeren.

Af: Stine Bidstrup Novozymes-topchef Peder Holk Nielsen (tv) er klar til at følge i fodsporene på tidligere topchef Steen Risgaard, der ikke var bange for at udtale sig politisk i sin tid som styrmand. | Foto: /Scanpix Ritzau/Stine Bidstrup/

Når den adm. direktør i Novozymes fortæller om selskabets teknologiske landvindinger, kan han være svær at stoppe.

Der skal ikke mange stikord til, før Peder Holk Nielsen kommer ind i komplicerede detaljer om selskabets produkter og deres betydning.

Omvendt er det måske ikke så underligt, at engagementet hurtigt blusser op. Som ph.d.-uddannet kemiingeniør er det tekniske mildt sagt ikke fremmed for ham, og med næsten 30 års erfaring fra forskellige afdelinger i Novozymes og tidligere Novo Nordisk kender han butikken ud og ind.

Jeg synes, det er enormt spændende, at teknologi flytter sig, og at ting, der var umulige for nogle år siden, pludselig er mulige nu

Peder Holk Nielsen, adm. direktør Novozymes

"Jeg synes, det er enormt spændende, at teknologi flytter sig, og at ting, der var umulige for nogle år siden, pludselig er mulige nu. At bringe disse teknologier i anvendelse og så rent faktisk forandre nogle ting," lyder forklaringen fra chefens egen mund.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Driftig forgænger

Trods kvalifikationerne har der i offentligheden været spænding om, hvordan Peder Holk Nielsen skal løfte arven fra Steen Riisgaard, der stod i spidsen for Novozymes i 12 år og leverede det ene imponerende regnskab efter det andet.

Samtidig har der været interesse for, hvorvidt arvtageren bliver lige så tydelig i den offentlige debat som forgængeren, der regelmæssigt var at finde i medierne og bl.a. sugede opmærksomhed til sig, da han i 2011 var gæstetaler på SF's landsmøde.

Derfor er man nødt til at være på alle banerne, og vi hopper gladeligt op på sæbekassen og fortæller, hvad vores produkter kan  gøre for verden

Peder Holk Nielsen, adm. direktør Novozymes

Til det er svaret ja – i hvert fald et stykke ad vejen.

"Der er ingen tvivl om, at virksomheder, myndigheder og politikere i højere grad kommer til at spille sammen, fordi mange af de store muligheder, vi gerne vil skabe, afhænger af politiske rammer. Derfor er man nødt til at være på alle banerne, og vi hopper gladeligt op på sæbekassen og fortæller, hvad vores produkter kan  gøre for verden," siger Peder Holk Nielsen.

Der er dog klare grænser, tilføjer han.

"Men man vil ikke se selskabet have en mening om alt muligt. Men det, der er vigtigt for selskabet, vil vi nok tillade os at blande os i, hvad enten det er i Danmark, USA eller Kina."

 

Blå bog Peder Holk Nielsen (f. 1956):

- Uddannelse

- Kandidatgrad og ph.d. i kemi fra Danmarks Tekniske Universitet samt en HD i international forretningsledelse fra Copenhagen Business School

- Karriere

- Har været i virksomheden siden 1984, da Novozymes stadig var en integreret del af Novo. Inden han blev adm. direktør var han koncerndirektør med ansvar for Enzyme Business.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

 

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs