EnergiWatch

Blue World Technologies hyrer driftsdirektør

Det nordjyske selskab bygger videre på millionfinansiering og styrker nu direktionen forud for den planlagte opskalering.

Anders Korsgaard (tv.), adm. direktør og medstifter af Blue World Technologies, og Søren Rødkjær Nord Larsen (th.), driftsdirektør i Blue World Technologies. | Foto: PR / Blue World Technologies

Hos den aalborgensiske producent af grønne brændselsceller, Blue World Technologies, har vokseværk medført, at der er blevet indkøbt flere kasketter.

Hidtil har medstifter og teknologidirektør, Mads Bang, nemlig også haft en midlertidig rolle som driftsdirektør. Sidstnævnte kasket har Mads Bang nu givet videre til Søren Rødkjær Nord Larsen, der er blevet hyret som netop driftsdirektør.

"Som selskab går vi ind i den næste fase og bevæger os fra at være en teknologiudvikler til at være en producent i storskala. Foruden at have stor erfaring indenfor produktion og også tidligere at have prøvet at bygge noget op fra bunden, ejer Søren ro, struktur og en passion for stabilitet. Det gør ham til den helt rette til at styre vores operationer fremadrettet," siger Anders Korsgaard, adm. direktør og medstifter af Blue World Technologies, i en pressemeddelelse.

Søren Rødkjær Nord Larsen har en baggrund hos Alfa Laval og ser frem til at føre iværksætterdrømmene i Blue World Technologies videre ud i livet. Han ser nu frem til udfordringen ved at modne brændselscellerne for metanol til et niveau, hvor de bliver et konkurrencedygtigt grønt alternativ for transportsektoren.

"Jeg ser frem til at bidrage til serieproduktion og opskalering i de kommende år," siger Søren Rødkjær Nord Larsen i meddelelsen.

Blue World Technologies har de seneste par måneder modtager to og tre cifrede millionbeløb i finansiering. Først fik selskabet tilført 112 mio. kr. fra Vækstfonden og den tyske motorproducent Deutz. Siden da landede 55 mio. kr. fra Danmarks Grønne Investeringsfond. Midlerne skal benyttes til etablering af en fabrik og præ-serieproduktion. Derudover arbejder selskabet på en børsnotering.

Foruden Søren Rødkjær Nord Larsen som driftsdirektør har Blue World Technologies fået nye kræfter i bestyrelsen i form af Christian Winther, partner i Vækstfonden, og Michael Wellenzohn, salgsdirektør i Deutz.

55 millioner skal sætte skub til Blue World Technologies PTX-drømme

Vækstfonden og tyske Deutz investerer over 100 mio. i nordjyske brændselsceller 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs