EnergiWatch

Grønne biler udgør arenaen for forsikringsselskabernes kamp om privatkunder

Kampen om privatkunderne udkæmpes lige nu for landets forsikringsselskaber på markedet for de grønne biler. 

Foto: Finn Frandsen

Distribution og udvikling af bilforsikringer, særligt inden for grønne el- og pluginbiler, er et vigtigt pejlemærke i konkurrencen på forsikringsmarkedet, når det kommer til privatmarkedet, skriver erhvervsmediet Insidebusiness.

For årets tre første kvartaler kan Tryg notere en bruttopræmievækst hos privatkunder på 6,3 pct., Topdanmark leverer en fremgang på 4,2 pct., Codan en vækst på 1,3 pct., mens Alm. Brand må notere en tilbagegang på 1,4 pct.

At Tryg kan notere en fremgang, skyldes dels, at FDM Forsikring sælger forsikringer for Tryg, men også at Tryg har forstand på elbilsmarkedet, lyder analysen. 

"Tryg er jo en af de spillere, som rent faktisk ved, hvad de her biler skal koste. De var med i Norge, da de første erfaringer fra salg af Tesla blev tydelige. Priserne var alt for lave, og forsikringsbranchen blev ramt af dyre reservedele, og at kun Tesla reparerer Tesla. Jeg tror, at Tryg ved bedre end f.eks. Topdanmark, hvordan de skal prissætte de her biler," lyder det fra aktieanalytiker Per Grønborg til Insidebusiness.

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch)

 

Salget af grønne biler er mere end fordoblet

ATP har flere gange afvist at investere i ladestanderprojekter: En række faktorer har talt imod

Kvartet vil erobre elbilmarkedet med ny pakkeløsning

Forsikringsselskab tilbyder medlemmer opladning af elbilen gennem Spirii

Danske Bank tilbyder lån til køb af elbil til nul procent i rente

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs