EnergiWatch

Rockwools leveringsproblemer skaber flaskehals på markedet

På trods af fabrikker der producerer i døgndrift, er det den ekstremt høje efterspørgsel på markedet, der er med til at skabe flaskehalsproblemer.

Foto: Rockwool/PR

Lange leveringstider hos verdens største isoleringsproducent, Rockwool, kan blive årsag til nedlukninger på byggepladser.

Det skriver Børsen.

På trods af fabrikker der producerer i døgndrift, er det den ekstremt høje efterspørgsel på markedet, der er med til at skabe flaskehalsproblemer, skriver Børsen.

Det er aktører fra tagbranchen, der peger på udfordringen med de lange leveringstider. Ifølge avisen, er de i besiddelse af ordrebekræftelser fra Rockwool med en forventet leveringsdato i slutningen af 2022. Rockwool står fast ved, at leveringstiden kun er omkring seks måneder.

"Det er klart, at vi følger nøje, hvor dette her bærer hen. Hvis vi ikke kan få isoleringen til et tag, så risikerer det at stoppe byggepladsen," udtaler formand fra Nordic Waterproofing i DI's tagdækningssektion.

Han er endnu ikke bekendt med byggepladser, som er lukket ned som konsekvens af manglende forsyninger, men han understreger i avisen, at forsinkelserne er alvorlige nok i sig selv.

Ifølge senioranalytiker i Sydbank, Mikkel Emil Jensen, er Rockwool langtfra alene om leveringsproblemer.

Rockwool fastholder opjusterede forventninger til 2021 i halvårsregnskab

Rockwool: Stor skridt fremad med EU Fit for 55-pakke

Rockwool sætter gang i sin anden amerikanske fabrik 

Mere fra EnergiWatch

Datacenter skal varme Taastrup op

Globalconnect har indgået en aftale om udnyttelse af overskudsvarmen fra ét af deres tolv datacentre i Danmark og vil undersøge muligheder for de resterende. Datecentrenes fremtid skal være grøn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs