EnergiWatch

Grøn omstilling er skrevet helt ud af mange topchefers bonusløn: "Det er ikke godt nok i 2021"

Hver tredje af de største, børsnoterede selskaber har ikke emner som bæredygtighed og ligestilling med som en faktor, når der skal udmåles bonus til topledelsen. Dermed risikerer virksomhederne at komme bagud på afgørende dagsordener, lyder det fra investorer.

Foto: PR / Vattenfall

Hver tredje af Danmarks største børsselskaber har ikke klima eller samfundsansvar med i topledelsens bonusaflønning. Det øger risikoen for, at emner som bæredygtighed og ligestilling ikke får tilstrækkelig opmærksomhed, og at selskaberne dermed på sigt taber værdi, lyder det fra nogle af landets største investorer.

"Det er et standardønske fra vores side, at der er ikke-finansielle nøgletal med i topledelsernes incitamentsprogrammer. Det er noget, vi meget hyppigt opfordrer dem til at tage med," siger Claus Wiinblad, aktiechef i ATP, der forvalter 960 mia. kr. på vegne af danskerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs