EnergiWatch

Green Hydrogen Systems femdobler nu sin kapacitet

Nu får indtægterne fra børsnoteringen ben at gå på i Kolding, hvor brintselskabet Green Hydrogen Systems har valgt at sætte anden etape i udbygningen af faciliteter i gang og dermed inden 2023 vil have en årlig kapacitet på 400 MW.

Green Hydrogen Systems nuværende faciliteter. | Foto: PR / Green Hydrogen Systems

Green Hydrogen Systems (GHS) har indledt næste fase i udvidelsen af sine faciliteter til produktion af 400 MW.

Det skriver Green Hydrogen Systems i en selskabsmeddelelse.

Selskabet venter, at fasen er afsluttet inden 2023, hvor den årlige elektrolysekapacitet vil stige til 400 MW fra 75 MW. I sidste ende er målet en årlig kapacitet på 1000 MW.

I forbindelse med indledningen af den næste fase af selskabets udvidelse har Green Hydrogen Systems købt sine nuværende faciliteter samt den omkringliggende grund. Hidtil har selskabet lejet sine lokaler.

I alt vil GHS investere mellem 250-300 mio. kr. i at opkøb af lokaler og land, samt selve udvidelsen af faciliteterne. Omkring 105 af disse millioner vil have effekt på 2021-regnskabet, meddeler GHS.

En del af planen

Udvidelsen er vigtig for at nå i mål med selskabets målsætning om en lavere brintpris og en fremdrift i overgangen til grøn energi, siger topchef Sebastian Koks Andreassen i meddelelsen.

"Disse nye faciliteter vil positionere Green Hydrogen Systems i gigawatt-klassen, når det gælder elektrolyseudstyr. Fremadrettet vil vores fokus være at gennemføre vores plan for vækst og værdiskabelse gennem fortsatte investeringer i R&D, produktionskapacitet og talentfulde medarbejdere," siger Sebastians Koks Andreassen i meddelelsen:

"Foruden højere produktionskapacitet giver udvidelsen os ligeledes tilstrækkelig plads til at udvide vores organisation fra de omkring 100 nuværende medarbejdere til omkring 300 i 2025."

Børsmilliard i aktion

Da GHS blev børsnoteret i starten af juni fortalte Sebastian Koks Andreassen, at man ville bruge de 1,27 mia. kr., som blev rejst ved børsnoteringen, til at opskalere produktion, men at timingen skulle være den rette. Det er den så nu:

"Vi skal have kapaciteten, når der er brug for den, men omvendt ønsker vi ikke at bygge tomme katedraler. Det er god kapitaldiciplin, og det er vigtigt for os at vente med at udvide, til vi har brug for kapaciteten. Det er en konstant balancegang," sagde han i juni til EnergiWatch.

Samtidig med annonceringen af udvidelsen har selskabet valgt at opjustere sine forventninger til investeringer i 2021 til 135-145 mio. kr. fra tidligere 30-35 mio. kr.

Green Hydrogen Systems skal vises frem i Tyskland

Green Hydrogen Systems vil bygge brintkatedraler for børsmilliard 

Ny analyse: De grønne aktier kan falde med mere end 40 pct.

"Vi taler om et selskab, der endnu ikke tjener penge, om et selskab med en relativ beskeden omsætning, men som har en fantastisk mulighed"

Green Hydrogen: Bestyrelsesmedlem køber aktier for 1,3 mio. kr. 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs