EnergiWatch

Private investorer kaster sig over grønne selskaber som Green Hydrogen Systems

Private investorer er glade for at investere i børsnoteringer og bæredygtige selskaber.

Foto: Nordnet/PR

Det er de grønne selskaber, der sammen med det netop børsnoterede selskab Green Hydrogen Systems har fået de private investorer til lommerne i juni måned.

Det viser en oversigt fra Nordnet, der med 292.00 privatkunder råder over en af landets største investeringsplatforme.

Hertil kommer en række selskaber, der nyder godt af genåbningen efter coronapandemien, som både er ved at tage fart herhjemme og i udlandet.

"Investorernes købsinteresse spænder vidt fra de kortsigtede muligheder i forbindelse med at ”verden åbner igen”, der for eksempel gavner Norwegian og SAS, til ny energi fra grønne selskaber som Vestas og Ørsted efter de positive meldinger fra G7-topmødet i starten af juni," siger Sigga Nolsøe, kommunikationschef i Nordnet.

"Tolkningen er, at den grønne omstilling kører videre, og hver gang der kommer flere bindende politikerløfter på bordet, giver det investorerne ny købelyst," tilføjer hun.

Den mest købte aktie netto hos Nordnet var i juni måned Green Hydrogen Systems, der efterfølges af Norwegian, Vestas og Ørsted. Lidt længere nede på listen finder man SAS.

"Den høje aktivitet på markedet for børsintroduktioner har også sat sit præg på månedens aktiefokus. Ikke mindst Green Hydrogen Systems opnåede en stor interesse i forbindelse med deres IPO," siger Sigga Nolsøe.

Private sælger ud af biotek

Omvendt har marts måned været hård ved biotekindustrien, der ifølge Sigga Nolsøe har haft en vanskelig måned.

"Set i det lys er det ikke så overraskende, at investorerne sælger ud af Genmab, selvom selskabet som en af få biotekselskaber kursmæssigt har holdt skansen," siger hun.

"Samtidig har Danmark fået sin helt egen ”meme-aktie”, da det danske selskab Orphazyme blev spekuleret op i et niveau, som ligger langt fra de forskningsmæssige resultater og økonomiske realiteter," siger hun.

Orphazyme toppede listen over de mest nettosolgte aktier, mens Genmab fulgte efter.

Samlet set har de danske investorer på Nordnets platform foretaget 1 mio. handler i juni måned, og det er dermed på niveau med de to foregående måneder.

Det betyder, at niveauet har været en anelse mere moderat i andet kvartal, end det var tilfældet i årets første, men aktiviteten er fortsat markant højere end niveauet for 2020.

I juni i år er der foretaget 21 pct. flere handler end i juni 2020.

Overallokeringsret er udnyttet i forbindelse med GHS-notering

Green Hydrogen mister økonomidirektør

Green Hydrogen løb tør for krudt på første børsdag

GHS-topchef: Milliardnotering er ingen målstreg

Green Hydrogen Systems vil hente 1 milliard på børsnotering

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs