EnergiWatch

Statkraft vil opskalere Mer i Storbritannien

Det norske energiselskabs ladesatsning skal have en større bid af et underbetjent område i håb om at bidrage til den grønne omstilling.

Foto: PR Statkraft

Der kommer flere elbiler på vejene, og så skal der selvsagt flere ladestationer til. Det gør sig ikke mindst gældende i Storbritannien, hvor det Statkraft-ejede ladeselskab Mer vil have en større bid af det britiske marked. Det oplyser Statkraft i en meddelelse.

"De erfaringer, vi har fået fra Norge - hvor størstedelen af ​​salget af nye biler nu er elektriske - er, at installation af opladere på arbejdspladser og mere bredt i lokalsamfundets lokationer samt skiftet til elbiler, vil være et kritisk element for succes for den grønne omstilling," siger Anthony Hinde, adm. direktør hos Mer UK.

Den britiske regering har ligesom de fleste andre lande sat sig ambitiøse mål for, hvordan nul-emission skal nås. Herunder et kommende forbud mod salg af biler, der kører på fossile brændstoffer.

Regeringen meddelte i november, at man ville fremskynde et forbud mod salg af biler med forbrændingsmotor fra 2040 til 2030, dog med den undtagelse, at tillade salg af hybridbiler indtil 2035.

"Vi tror, ​​at det, der tog 10 år i Norge at etablere, vil tage kortere tid i større økonomier som i Storbritannien. Derfor er vi positioneret her for at tage del i væksten og udviklingen," siger Kristoffer Thoner, adm. direktør hos Mer.

Mer får mere af svensk lademarked

Statkrafts ladeselskab vil have Mer af Norden og Europa

Statkraft øger satsning på elbilsmarkedet 

Mere fra EnergiWatch

Energiø og havvind er et "naturligt gearskifte" for Andel

Andel har aldrig været med til at udviklet en havvindpark, men nu er tiden inde, siger topchef Jesper Hjulmand. Energiselskabets ambitioner om havvind stopper dog ved den danske grænse, da et andelsselskab ikke skal bygge alle mulige mærkelige steder, siger han.

Spirii rejser 70 millioner til ambitiøs vækstplan

Det unge, danske ladeoperatørselskab Spirii har rejst 70 mio. kr. i sin tredje investeringsrunde med Nordic Alpha Partners som ledende investor. Nu skal ambitiøs vækstplan accelereres i Danmark og Europa.

Energi Danmark vil sælge PPA'er til mindre selskaber

Med et nyt produkt vil Energi Danmark pulje mindre virksomheder, så de kan finansiere ny vedvarende energi gennem en PPA. Den første aftale er allerede indgået med kølevirksomheden Claus Sørensen A/S og European Energy, der opfører to nye solcelleparker.

Vejrspecialister og problemejeren Ørsted vinder innovationspris

Energy Cluster Danmark overrækker årets innovationspris til projektet Euro Grid, der er en platform, som strømliner vejr- og energidata på tværs af landegrænser. Planen er nu at udrulle projektet i hele Europa, hvor der er potentiale for besparelser på op til 300 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs