EnergiWatch

10 punkter og 100 milliarder skal gøre Storbritannien CO2-neutral

Havvind, CCS, brint og elbiler er nogle af de elementer, som Boris Johnson sætter sin lid til i en ny plan, der skal sikre CO2-neutralitet i 2050.

Foto: NIKLAS HALLE'N/AFP / AFP

I 2050 skal Storbritannien ramme net-zero. Og nu har den britiske premierminister, Boris Johnson, fremlagt planen for, hvordan målet skal realiseres.

I alt sin for enkelthed kan det koges ned til, at det kræver 12 mia. pund, 100 mia. kr., og 10 punkter. Men det er selvfølgelig en nedkogt suppe, der ikke smager af meget. For faktisk vil det kræve mange flere penge, og den britiske regering satser nemlig på at sikre en investering, der er tre gange så stor fra den private sektor inden 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs