EnergiWatch

Everfuel vil etablere 15 brintstationer i Norge

Som et led i skandinavisk udvidelsesplan skal de 15 brintstationer være på plads i det norske inden udgangen af 2023.

Foto: Everfuel

Danske Everfuel gør sig klar til at brede sig til mere af Skandinavien. Således er der nu offentliggjort planer om at etablere 15 brintstationer i Norge inden udgangen af 2023. Det oplyser Everfuel i en meddelelse.

"Everfuel er engageret i at integrere og optimere den grønne brintværdikæde i skala til nulemissionsmobilitet i Europa. Vi går foran med at forbinde sikker brintproduktion, distribution og tankning til slutkunder på vores skandinaviske hjemmemarked. Dette sætter Everfuel i spidsen for den grønne omstilling, men det vil kræve betydelige kapitalinvesteringer, partnerskaber med slutbrugere og køretøjsudbydere og offentlig økonomisk støtte," siger Jacob Krogsgaard, adm. direktør i Everfuel.

Everfuel oplyser, at de til at begynde med vil dække områder syd for Trondheim og være forbundet med brintstationer i Sverige og Danmark. Udviklingen af ​​de norske brintstationer er en del af Everfuel's optrapningsfase, hvor de tidligere har meddelt, at 1,5 milliarder euro vil blive investeret i udviklingen af ​​brintværdikæden i Europa.

I øjeblikket planlægger Everfuel at åbne en H2-station i Hvam inden udgangen af ​​april og en i Åsane uden for Bergen i juli 2021, der begge skal betjene private køretøjer. En stor H2-station, der betjener både tunge lastbiler og små biler er planlagt til at åbne i Alna i Oslo i juli 2022.

Everfuel planlægger også at begynde at tanke mindre biler i Alna allerede fra tredje kvartal 2021 ved hjælp af en mobil brændstofenhed. De næste 12-15 steder er planlagt til at blive bygget mod slutningen af ​​2023.

Brintselskab skal etablere brintstationer i Danmark for trecifret millionlån

Brintfeberen har ramt Herning - men flere advarer mod varm luft og grøn eufori

Everfuel overtager H2Fuel fra Nel

Everfuel overtager Danish Hydrogen Fuel

Dansk brintselskab overtager norske tankstationer

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs