EnergiWatch

Sammensmeltning af biologi og kemi skal sætte gang i CO2-fangsten

Novo Nordisk Fonden vil finansiere nye projekter, der skal smelte biologi og kemi sammen for at få gang i fangsten af CO2 og Power-to-X-teknologi. Der ventes at blive investeret 1 mia. kr. om året de kommende år.

Foto: Novo Nordisk Fonden / PR

Der skal bruges biologi til at indfange CO2 og omdanne det til klimavenlige brændstoffer, hvis det står til Novo Nordisk Fonden, som vil investere omkring 1 mia. kr. i forskning i grøn omstilling og nye løsninger.

Det skriver Berlingske Business.

Pengene vil blandt andet blive brugt til et projekt, hvor der skal udvikles en teknologi, der ved hjælp af biologi kan hive CO2 ud af luften, og som derfra kan videreforarbejdes til brændstof. På den måde vil biologien blive smeltet sammen med kemien.

"Allerede i dag er der eksempler på, at man kan bruge biologiske løsninger i stedet for eller sammen med kemiske løsninger. Enzymer kan for eksempel bruges til at hive kulstof ud af røgen fra en skorsten, og der findes mikroorganismer, der kan omdanne CO2 til metan, hvis man tilfører grøn brint," siger professor Claus Felby, der er Novo Nordisk Fondens direktør for bioteknologi, til avisen.

Hofor venter milliardregning og millionfangst med CCS-anlæg

Cowi: Eksporteventyr for PTX og CCS kræver dansk handling nu 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs