EnergiWatch

Freyr får 103 millioner i støtte til pilotanlæg

Freyr er tildelt 142 millioner NOK (103 mio. DKK) i støtte fra Enova som medfinansiering til udvikling og opførelse af et pilotanlæg i Mo i Rana, som bliver Freyrs første produktionsanlæg for rene battericeller.

Foto: FREYR

Norske Freyr er kommet et skridt nærmere fuldførelsen af batteriprojektet i Mo i Rana. Batteriselskabet får nemlig endnu et tilskud i form af støtte fra Enova. Det oplyser Freyr i en meddelelse.

Enova ejes af klima- og miljøministeriet i Norge og bidrager til at reducere kvotefri drivhusgasemissioner inden 2030 og giver støtte til teknologiudvikling og innovation, der bidrager til emissionsreduktioner indtil 2050.

Freyr har planer om at etablere omkostningseffektiv og miljøvenlig produktion af battericeller i Mo i Rana og Norge med en årlig kapacitet på op til 43 GWh inden 2025.

Planerne er baseret på næste generations batteriteknologi og unikke norske fordele såsom ren vedvarende energi, stærke industrielle traditioner og nærhed til hurtigt voksende markeder i Europa og USA.

"Det er glædeligt at se, at norske spillere fører det globale batteriløb og vælger at opbygge morgendagens industri med morgendagens teknologi. Det er vigtigt for Enova, at norsk batteriproduktion er så klimavenlig som muligt, og vi er glade for at hjælpe med at reducere risikoen forbundet med mere klimavenlig teknologi," siger Nils Kristian Nakstad, administrerende direktør for Enova.

Bestyrelsen i Freyr har med støtte fra tildelingen godkendt færdiggørelsen af ​​kontraktprocesserne for anlægget, mens konstruktionen af anlægget forventes at starte i andet kvartal 2021.

"Enova-støtten understøtter vores beslutning om at udvikle Freyr og Norges første fabrik til produktion af lithium-ion-battericeller. Midlerne er udløseren til vores pilotanlæg og en klar anerkendelse af Freyrs ambition om at skabe battericeller med høj energitæthed, lave omkostninger og verdens laveste CO2-fodaftryk," siger Tom Einar Jensen, administrerende direktør for Freyr.

Batterifabrikken i Mo har en pris på omkring 30 mia. kr., og den vil med sine 350.000 kvadratmeter årligt kunne producere batterier til 600.000 elbiler.

Freyr modtager 39 millioner i udviklingstilskud fra Innovation Norge

Freyr vil børsnoteres i New York og sikre 5,2 milliarder

Freyr finder ny batteri-makker

Maersk går ind i Freyrs batteri-satsning

Siemens Energy indgår batteriaftale med Freyr

Hydro-koryfæer vil bygge Europas største batterifabrik og Norges største vindpark

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs