EnergiWatch

82 aktører kæmper om batterifabrik og 2.000 arbejdspladser

Vest- og Nordnorge har sluttet sig til kampen for at få en ny batteriinvestering fra Equinor, Panasonc og Hydro i hus med de arbejdspladser, den nye batterivirksomhed medfører.

Foto: PANASONIC

Equinor, Panasonic og Hydro annoncerede tilbage i november, at de tre har til hensigt at indgå et batterpartnerskab, der skal ligge i Norge.

De tre vil frem til sommeren 2021 undersøge markedet for lithium-ion-batterier i Europa. Det er planen, at den grønne batterivirksomhed skal ligge i Norge og at man bl.a vil satse på det europæiske marked for eldrevne køretøjer.

Lige før jul inviterede batteripartnerne til en kamp om placeringen af produktionen. Ansøgningsfristen var torsdag den 28. januar, og nu står det klart, at der vil være hård konkurrence om at huse fabrikken.

Hele 82 kandidater har registreret deres interesse med i alt over 100 forslag. Det skriver E24.

"Der har været betydelig interesse fra næsten alle dele af Norge, og det er meget positivt. Vi er ikke begyndt at vurdere kvaliteten endnu, men jeg har god tro på, at der er gode kandidater blandt forslagene," siger projektdirektør Anders Hegna Hærland fra Equinor.

Listen skal kortes ned til 10-15 kandidater, som man frem mod sommeren vil korte yderligere ned. Anlægget skal være klar til opførelse i 2023, og produktionen er planlagt til at starte i 2025.

Det er ifølge Equinor endnu for tidligt at melde ud, hvad projektet kommer til at koste.

Equinor, Panasonic og Hydro vil danne batterivirksomhed

Tvivl om Panasonics Tesla-partnerskab giver genlyd i Tokyo

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs