EnergiWatch

Støttemilliard punkterede markedet for varmepumper i efteråret

2020 tegnede til at blive endnu et rekordår for varmepumper, indtil regeringens løfte om støtte til varmepumper lagde markedet dødt i hele efteråret. Markedet er udfordret og visse steder er kassen ved at være tom, siger montører og brancheforeningen Tekniq Arbejdsgiverne.

Bilerne på Midtjysk El Centers parkeringspladser holder noget mere stille i efteråret i forhold til et forår med rekordomsætning. | Foto: PR / Midtjysk El Center

Da Bent Snedker påbegyndte sin sommerferie og satte kursen mod Øster Hurup camping ud til Kattegat, var humøret højt.

Han er energikonsulent ved Midtjysk El Center og ser tilbage til en tid før klimaaftalen for energi og industri, hvor alt var rosenrødt. For syv år siden valgte den mellemstore montørvirksomhed at satse på varmepumper og første halvår af 2020 slog alle rekorder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs