EnergiWatch

Fjernvarmen bliver overhalet indenom af individuelle varmepumper

Der er allerede blevet åbnet for, at der kan søges tilskud til individuelle varmepumper. Det kan blokere for udrulning af fjernvarme i nye områder, hvis blot enkelte på en vej vælger individuelle varmepumper, siger Dansk Fjernvarme.

Installation af individuel varmepumpe. | Foto: Joachim Adrian

Når danskere med olie- eller naturgasfyr skal skrotte eller skifte deres fossile model, risikerer en god portion at få en individuel varmepumpe i stedet for at blive tilkoblet fjernvarmenettet.

Det skriver Politiken. Årsagen er, at det har været muligt at ansøge til Bygningspuljen på 245 mio., som giver støtte til omdannelse, siden den 15. oktober, mens fjernvarmen først kan få støtte fra 2021.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs