Mitsubishi køber sig ind i norsk brintstartup

Mitsubishi Heavy Industries har købt for 83,5 mio. kr. aktier i den norske brintstartup Hydrogenpro, der melder sig klar til børsen i Oslo.
Konglomeratet Mitsubishi har nu købt sig ind i et norsk brintselskab. | Foto: Kim Kyung Hoon/Reuters/Ritzau Scanpix
Konglomeratet Mitsubishi har nu købt sig ind i et norsk brintselskab. | Foto: Kim Kyung Hoon/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er rift om de grønne norske selskaber som bevist ved Nel og Scatec Solars himmelflugt på børsen.

Nu har en japansk industrigigant købt sig ind i det seneste skud på stammen; Hydrogenpro, der nu er på Merkur Market under Oslo Børs.

Der er tale om Mitsubishi Heavy Industries, der i håbet om at blive en del af den europæiske brintbølge har købt sig ind for 120 mio. NOK (83,5 mio. DKK) som industripartner.

Ifølge den japanske gigant vil Hydrogenpro være et godt supplement til konglomeratets nuværende grønne portfølje, der ikke mindst tæller joint venturet med Vestas, MHI Vestas.

"MHI tilbyder i forvejen adskillige teknologier til dekarbonisering, der tilvejebringer en realitisk sti mod et nuludslipssamfund og med det strategiske partnerskab med Hydrogenpro udvikler vi den portfølje yderligere ved fremadrettet at kunne tilbyde brintanlæg til markedet," skriver Mitshubishi i en børsmeddelelse.

Det er især det europæisk marked for brint, som Mitsubishi vil ind på, og selskabet noterer i børsmeddelelsen, at EU har sat et mål om 40 GW brintkapacitet i 2030, mens der bare i Frankrig og Tyskland er planer om at opføre 11,5 GW.

Hydrogenpro blev etableret i Porsgrunn i 2013.

Ny havmølle vil ikke aflive forgængeren

Iberdrola går ind på det japanske marked for havvind 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud