EnergiWatch

Japan sætter prisloft på kommende auktion

Der er blevet foreslået et prisloft på 29 yen per kWh ved Japans første auktion for havmølleprojekter med faste fundamenter.

Foto: Ørsted

Udviklere af havvindenergi i Japan har tirsdag fået nyt om de maksimale elpriser, som myndighederne vil tilbyde i forbindelse med de havmølleprojekter, som senere på året skal tildeles til udviklere efter afholdelse af auktioner.

Et panel under det japanske økonomiministerium har således foreslået et loft over feed-in-tarifferne på 29 yen per kilowatt-time under landets første auktion for havmølleprojekter med faste fundamenter.

Det skriver Bloomberg News, som tilføjer, at der under en auktion af flydende havvindenergi sidste år blev sat et loft for feed-in-tarifferne på 36 yen per kilowatt-time.

Auktioner i november

Den japanske regering holder auktionerne omkring november, hvor der skal vælges en udvikler for hvert af fire områder i Akita- og Chiba-præfekturerne, som blev godkendt til havvindudbygning i juli.

Vinderne af auktionen annonceres efter planen i løbet af sommeren 2021, skriver Blomberg News med henvisning til Juntaro Shimizu, som er direktør for den vedvarende energidivisionen under det japanske økonomi- og handelsministerium.

Chefen for den japanske vindmølleforening, Jin Kato, vurderede i juli ifølge mediet Evwind, at prisen på offshorevind i Japan kan falde til 8 yen per kilowatt-time tidligt i 2030, hvilket ifølge ham er tæt på den nuværende pris på 5-6 yen per kilowatt-time i Europa.

Store spillere vil udvikle i Japan

En stjerneparade af store selskaber er i færd med at udvikle havmølleprojekter i Japan, herunder danske Ørsted og Copenhagen Infrastructure Partners.

Ørsted annoncerede i marts i år etableringen af et joint venture med Tokyo Electric Power Company med henblik på at afgive et fælles bud på et havvindprojekt ved Choshi.

Copenhagen Infrastructure Partners er desuden gået sammen med Mitsubishi Heavy Industries (MHI) om udvikling af havvindenergi i Hokkaido. MHI er i forvejen meget aktive inden for havvind med en halvpart i havmølleproducenten MHI Vestas Offsshore Wind, som danske Vestas ejer den anden halvdel af.

Tyske RWE Renewables udvikler desuden sammen med Kyuden Mirai Energy, og forleden kom det også frem, at energigiganten Equinor jagter succes på det japanske havmøllemarked. Det sker gennem en alliance med Electric Power Development - også kaldet J-Power - som er Japans næststørste producent af vindenergi, samt det japanske energiselskab Jera.

Equinor planlægger bud på tre af Japans første havparker

CIP indgår joint venture om japansk havvind 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs