EnergiWatch

Røggas fra Aalborg Portland kan være fremtidens brændstof

En endnu ikke offentliggjort rapport anslår, at CO2-udledningen fra Aalborg Portland kan dække 15 procent af transportsektorens brændstofforbrug.

Foto: Aalborg Portland / PR

Den CO2-tunge røggas fra cementproducenten Aalborg Portland kan bruges til fremstille syntetisk brændstof. Det skriver Nordjyske, der henviser til en uoffentliggjort rapport, lavet af energiforskere fra Aalborg Universitet, hvor det anslås at omtrent 15 procent af hele transportsektorens brændstofforbrug kan dækkes på denne måde.

Ifølge avisen skal der nu bygges et anlæg, der kan indfange CO2 fra cirka 10 procent af virksomhedens røggasser, og dette kan i bedste fald stå klart i 2025. Håbet er, at man kan få EU-støtte til projektet, idet Aalborg optræder på en liste over områder, der kan få støtte til CO2-reduktion.

"Støtteordningen er primært møntet på østeuropæiske lande, men Aalborg er altså poppet op på listen. Der er altså nogle muligheder, hvis vi får projektet modnet," siger Søren Knudsen Kær, professor ved Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet, til Nordjyske.

Nu går EU ind i den grønne overgangsfase med Paris i vest og gas i øst

Brancheforeninger: Ny strategi er brint på Danmarks mølle

Europa sigter mod mindst 40 GW brint i 2030

International alliance vil accelerere grøn omstilling i transport

Danmark og Holland indgår officielt energisamarbejde 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs