EnergiWatch

International alliance vil accelerere grøn omstilling i transport

Flere energiselskaber engagerer sig i ny sammenslutning, som vil arbejde for at mindske udledningerne fra transportsektoren.

Foto: Gabriel Bouys/AFP/Ritzau Scanpix

Elleve store internationale virksomheder har sluttet sig sammen i en koalition, som har til formål at accelerere den grønne omstilling inden for transport og logistik.

Sammenslutningen, som er åben over for nye medlemmer, blev præsenteret under et økonomisk forum i Frankrig, Rencontres Économiques d’Aix-en-Provence.

Det skriver branchemediet Port News.

De 11 eksisterende medlemmer vil ved hjælp af fælles ekspertise forfølge tre overordnede mål, nemlig at udvide porteføljen af rene energiressourcer, sænke energiforbruget per transportkilometer og eliminere en betydelig del af udledninger forbundet med transport og logistik.

Koalitionen blev lanceret sidst i 2019 under Franch Maritime Economy Conference og har fået opbakning fra den franske præsident, Emmanuel Macron, skriver Port News.

Udover Maersk Line-rivalen CMA CGM består koalitionen af AWS, Carrefour, Cluster Maritime Français, Crédit Agricole Corporate and Investment Bank, Engie, Faurecia, Michelin, Schneider Electric, Total and Wärtsilä.

 

Nature Energy slår verdensrekord i ny aftale med Shell 

Interesseorganisation opretter vidensbank om biogas

Seas-NVE og Ørsted får godkendt historisk milliardhandel 

Mere fra EnergiWatch

CIP lukker fond 11 milliarder over målet

Med den bredeste investorskare hidtil har Copenhagen Infrastructure Partners sikret sig tilsagn på 52 milliarder til sin seneste fond, der allerede er begyndt at blive fyldt med såvel vind som vand og affald.

Dan Jørgensen er loren ved fremrykkede biogaspuljer

Biogas Danmark så gerne, at man fremrykkede biogaspuljerne til tre lige store årlige runder af 678 mio. kr. i 2024-2026. Klima- og energiminister siger, at det vil skabe mindre konkurrence og øgede udgifter.

Northern Lights indgår ny CCS-aftale

Industrien i de norske fylker Fredrikstad, Sarpsborg og Halden overvejer at lagre CO2 på norsk sokkel. De indgår nu en hensigtserklæring med Equinor, Shell og Total.

Hofor vil realisere potentielt tab med sindsro

Det vil være ærgerligt, men ingen katastrofe, hvis Hofor skal realisere et potentielt tab på knap 100 mio. kr. på prissikring af strømsalg, siger selskabet. Hvis tabet realiseres, vil forretningen for strømslag nemlig bare stå stærkere på den lange bane.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs