EnergiWatch

Jysk brintprojekt skrider frem trods Shell-exit

Trefor vil opføre en ekstra transformerstation til at håndtere strømmen til Hysynergy-projektet ved raffinaderiet i Fredericia, hvor Shells forventede frasalg ikke får projektlederen til at frygte for gigawattplaner.

Foto: Trefor Elnet

I disse uger er Power-to-X allestedsnærværende i den offentlige debat. Den nylige udmelding fra Ørsted, Maersk og en række øvrige sværvægtere i dansk erhversliv om opførelsen af et elektrolyseanlæg på 1,3 GW har sammen med mandagens politiske klimaaftale skudt den håbefulde konverteringsteknologi helt op i toppen af den elektriske lystavle.

Den jyske virksomhed Everfuel har imidlertid været i gang med at massere teknologien frem i årevis. Blandt andet i form af Hysynergy-projektet, der i november blev konkretiseret, da konsortiet bag annoncerede planerne om at opføre et elektrolyseanlæg på 20 MW ved Shells raffinaderi i Fredericia i 2022/23. Mens olieselkabet konstaterede, at planen var at udbygge en brintfabrik med gigawatt-kapacitet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs