EnergiWatch

ARC overvejer om det er værd at søge EU-støtte til CO2-fangst

En aktindsigt, som Klimamonitor har fået, viser, at Amager Ressource Center, føler sig bortdømt af EU-agentur, der skal vurdere støtte til projekter om CO2-fangst

Et CO2-fangst-anlæg på Amager Bakke ser ikke ud til at skulle finansieres med EU-milliarder. ARC overvejer om det er værd at søge pengene, skriver Klimamonitor. | Foto: Jens Dresling

EU åbner snart for uddeling af næsten 22 mia. støttekroner til at medfinansiere storskala-projekter indenfor blandt andet CO2-fangst.

Det er en god nyhed for Amager Ressource Center (ARC), der gerne vil have støtte til dække udgifterne til et anlæg til CO2-fangst på Amager Bakke.

Men ARC er to gange tidligere blevet forbigået hos fonden, og en aktindsigt, som Klimamonitor har fået, viser, at det blandt skyldes, at ARC har valgt at ville bruge klimavenlig cement fra Aalborg Portland til konstruktion af anlægget, der skal rense røggassen for CO2.

Det skulle ifølge ARC spare 288,4 tons CO2.

Men CINEA Agency (European Climate, Infrastructure and Environment), der bedømmer ansøgningerne, mener ikke, at besparelsen er tilstrækkeligt underbygget, viser aktindsigten.

Det har ARC klaget over, og selskabet overvejer nu, om det er umagen værd at forsøge at søge midler igen. Også fordi de to tidligere ansøgninger har kostet fem millioner kroner og et halvt års arbejde, skriver Klimamonitor.

”Det er svært for ARC at forstå, at EU-systemet kan kritisere et CO2-regnskab, som er påtegnet af en EU-certificeret aktør,” siger Nils Thor Rosted, kommunikationschef hos ARC til mediet.

SF: Vigtigt at Københavns klimamål ikke smuldrer

SF vil have nye milliarder til CO2-fangst

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs