EnergiWatch

European Energy vil lave grøn plastik på Lolland

European Energy har købt en stor grund på Nakskov Havn, og vil investere op mod trekvart milliard i Power-to-X-anlæg, der skal stå klar i 2025.

Knud Erik Andersen, adm. direktør og ejer af European Energy. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Lolland-Falster har længe været ønskeøerne for projektudviklere. Kombinationen af fornuftige forhold for vind og ikke mindst sol, overkommelige jordpriser og ikke mindst lokal opbakning har historisk medført markant udbygning, mens lysten til at opføre endnu mere – som i meget mere – er stor. Imidlertid er udfordringen, at det nuværende elnet er helt proppet, og produktionen omkring syv gange større end det lokale forbrug.

Det sidste aspekt er European Energy imidlertid til sinds at ændre på. Projektudvikleren har købt en grund på 136.000 m2 ved Stensø syd for Nakskov Havn med planer om at opføre et PTX-anlæg, der kan slubre dele af Lolland-Falsters grønne strøm i sig. Nyetableret produktion, vel at mærke, da det i modsat fald heller ikke ville opfylde de forventede krav til at kalde brintproduktionen for grøn.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs