EnergiWatch

European Energy: Regeringen risikerer at gøre stor skade på PTX

European Energy har i første kvartal indgået aftale om opførsel af nyt PTX-anlæg i Aalborg som seneste aktive handling i et tredje ben for selskabet, der primært udvikler sol- og vindenergi. Men adm. direktør advarer om politisk kortsynethed, der kan bremse udviklingen af den nye teknologi.

Foto: Gregers Tycho/ERH

European Energy, der udvikler sol- og vind, har efter et fortrinligt 2021 fået en stærk start på 2022, målt på både top og bund, som rapporten for første kvartal af 2022 viste mandag. Selskabet bygger fortsat højt og bredt, altså både hvad angår solcelle- og vindmølleparker, men også geografisk set.

Det seneste år opførte selskabet energiparker i syv nye lande, og i år er planen at have igangsat byggerier med produktion af den vedvarende energi i 10 lande for en samlet kapacitet på mere end 1 GW. Det svarer til investeringer i sol og vind for omkring syv-otte milliarder kroner årligt, fortæller adm. direktør Knud Erik Andersen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs