EnergiWatch

Ørsted-chef advarer mod prispres i Nordsøen

Adm. direktør i energiselskabet Ørsted roser ny aftale og anbefaler at have et blik på prisen, når kommende auktioner skal udformes.

Adm. direktør i Ørsted, Mads Nipper, sammen med statsminister Mette Frederiksen. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Onsdag har regeringscheferne fra Danmark, Holland, Tyskland og Belgien sammen med EU-kommissions formand underskrevet en aftale om at tidoble havvind-kapaciteten i Nordsøen til 150 gigawatt i 2050.

De mange gigawatt er nok til at forsyne cirka 230 millioner europæiske husstande med grøn strøm og vil kræve samlede investeringer for over 1000 mia. kr.

Og det er gode nyheder for aktørerne i vindbranchen, hvor topchef Mads Nipper i energiselskabet Ørsted dog advarer, som han har gjort tidligere, mod, at staterne alene fokuserer på prisen i de kommende udbudsrunder.

Det skriver Berlingske.

”I en tid, hvor forsyningskæden for havvind skal foretage enorme investeringer for at indfri de store ambitioner, bør EU’s medlemsstater udforme auktionerne på en sådan måde, at prisen for havareal bliver overkommelig, og man undgår koncessionsbetalinger uden loft, der vil øge presset på forsyningskæden yderligere,” udtaler Mads Nipper i en mail til Berlingske.

Meldingen kommer på bagkant af, at det blandt de store vindmølleproducenter i 2021 reelt kun var danske Vestas, som stadig kunne levere et overskud, om end et faldende overskud.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs