EnergiWatch

Vattenfall øger pres på regering for beslutning om atomaffald

Det svenske statsejede energiselskab sætter deadline til 31. august for at sikre, at genstarten af reaktor 2 i Forsmark kan fortsætte som planlagt.

Foto: Vattenfall

Vattenfall øger presset på regeringen for hurtigt at træffe en beslutning om opbevaringssteder for brugt atombrændsel. En beslutning skal træffes inden sommerens ende for ikke at risikere atomkraftproduktion om få år, lyder det fra det svenske energiselskab. Det skriver Norra Skåne.

Reaktor 2 i Forsmark renoveres og skal efter planerne i drift i 2024. Men det kræver, at der kommer en afgørelse på bordet om, hvad der skal ske med affaldet. Det bunder i, at lageret i Oskarshamn risikerer at blive fyldt op, siger Vattenfall.

Problemet, som atomkraftoperatørerne står over for, er, at hvis mellemlageret bliver fuldt, er der intet sted at gøre med det brugte brændsel. Og regeringen har ikke taget en beslutning om det endelige lager i Östhammar.

I en markedsmeddelelse advarer Vattenfall også om, at genstart af Forsmark 3 og Forsmark 1 i henholdsvis 2025 og 2028 også vil blive påvirket af manglende information. Det samme gælder for de to reaktorer i Ringhals i 2025.

Den svenske regering har indtil videre meldt ud, at emnet er under forberedelse, men at det ikke er muligt at give en nøjagtig tidsplan for en beslutning.

Lukning af landets ældste atomkraftværk kan blive dyr for Sydsverige

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs