EnergiWatch

Vattenfall øger pres på regering for beslutning om atomaffald

Det svenske statsejede energiselskab sætter deadline til 31. august for at sikre, at genstarten af reaktor 2 i Forsmark kan fortsætte som planlagt.

Foto: Vattenfall

Vattenfall øger presset på regeringen for hurtigt at træffe en beslutning om opbevaringssteder for brugt atombrændsel. En beslutning skal træffes inden sommerens ende for ikke at risikere atomkraftproduktion om få år, lyder det fra det svenske energiselskab. Det skriver Norra Skåne.

Reaktor 2 i Forsmark renoveres og skal efter planerne i drift i 2024. Men det kræver, at der kommer en afgørelse på bordet om, hvad der skal ske med affaldet. Det bunder i, at lageret i Oskarshamn risikerer at blive fyldt op, siger Vattenfall.

Problemet, som atomkraftoperatørerne står over for, er, at hvis mellemlageret bliver fuldt, er der intet sted at gøre med det brugte brændsel. Og regeringen har ikke taget en beslutning om det endelige lager i Östhammar.

I en markedsmeddelelse advarer Vattenfall også om, at genstart af Forsmark 3 og Forsmark 1 i henholdsvis 2025 og 2028 også vil blive påvirket af manglende information. Det samme gælder for de to reaktorer i Ringhals i 2025.

Den svenske regering har indtil videre meldt ud, at emnet er under forberedelse, men at det ikke er muligt at give en nøjagtig tidsplan for en beslutning.

Lukning af landets ældste atomkraftværk kan blive dyr for Sydsverige

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs