EnergiWatch

Kinesiske coronanedlukninger sænker oliepriserne

Verdens største importør af råolie, Kina, har på grund af kraftig smittevækst indført nye, skrappe restriktioner i kampen mod coronavirusset.

Foto: Jan Unger

Oliemarkedet er siden torsdag aften vendt rundt og har fredag morgen erstattet aftenens prisstigninger med fald.

Prisniveauet presses fra morgenstunden af nye coronanedlukninger i Kina, som skaber tvivl om den fremtidige olieefterspørgsel.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 56,23 dollar mod 56,48 dollar torsdag aften klokken 23. Torsdag eftermiddag klokken 17 kostede en tønde Brent-olie 55,47 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles i 53,49 dollar mod 53,57 dollar en time før midnat torsdag. Ved dansk børslukketid lå prisen på 52,61 dollar.

Verdens største importør af råolie, Kina, har på grund af kraftig smittevækst indført nye, skrappe restriktioner i kampen mod coronavirusset.

"Kina, der er den globale motor bag olieefterspørgslen, kæmper med nye coronaudbrud," lyder det fra RBC Capital Markets ifølge Reuters.

Landet rapporterer om det højeste antal daglige smittede i mere end ti måneder og har noteret det første coronarelaterede dødsfald i otte måneder.

Derfor er flere end 28 mio. borgere sendt hjem.

Genopblomstringen af coronavirus i Kina skaber bekymringer blandt investorer, der ellers har været vidne til en stærk kinesisk olieimport i løbet af 2020.

Kinas import af råolie er steget med 7,3 pct. i 2020 med rekordhøj import i to af årets fire kvartaler.

Fredag morgen understøttes oliepriserne dog af udsigterne til en ny amerikansk hjælpepakke på 1900 mia. dollar, skriver Reuters.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld 1849,40 dollar mod 1847,84 dollar torsdag klokken 17.

Et ton kobber handles fredag morgen til 8015,5 dollar mod 8060,0 dollar torsdag eftermiddag.

Statens olieselskab venter nyt liv og flere investeringer i Nordsøen

Norge havde færre oliefund i pandemi-præget 2020

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs