EnergiWatch

Nogle lande vil forsinke produktionsstop af olie

Det er usikkert, om Opec+ kan blive enig om at sætte produktionen af olie ned, lyder det fra Iran.

Foto: RAMZI BOUDINA/REUTERS / X03395

På det 180. oliemøde i Wien mandag, diskuterer de Olieeksporterende Lande og allierede (Opec+), om produktionen skal sættes ned i tre til fire måneder, eller om der skal skrues gradvist op for hanerne og en øget produktion fra januar.

Men fra Iran forlyder det, at nogle lande er mest interesserede i at forsinke et produktionsstop blandt landene i Opec+, der står for halvdelen af verdens olieproduktion.

Oliemødet varer til tirsdag - men allerede søndag aften blev de første møder holdt, og her kom det frem, at en reduktionsplan ikke fik opbakning af De Forenede Arabiske Emirater og Kazakstan, skriver Bloomberg News.

"Vi har mange kritiske emner, vi skal diskutere," siger Abdelmadjid Attar, der er energiminister i Algeriet og formand for Opec.

Han indikerede dog, at der ville blive tale om en fortsættelse af en nedsat olieproduktion, da "markedsbetingelserne i 2020 efter alt at dømme fortsætter i første kvartal 2021, og vi må være forsigtige."

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag eftermiddag 47,86 dollar mod 47,61 dollar mandag morgen og 48,11 dollar fredag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles mandag eftermiddag i 45,57 dollar mod 44,95 dollar mandag morgen og 45,38 dollar fredag eftermiddag.

 

Udsigten til vacciner sætter Opec i et alvorlig dilemma 

Oliepriser falder på bekymring om højere produktion 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs