EnergiWatch

Vestas får endnu en USA-ordre

Strømmen af ordrer fra USA fortsætter.

Vestas fortsætter fredag ordrestrømmen med annonceringen af endnu en amerikansk ordre.

Tidligere blev der offentliggjort en ordre på 131 MW på vindmøllekomponenter fra en unavngiven kunde og den blev fulgt op af en 30 MW komponentordre til 3,0 MW-platformen fra Avangrid.

At der er tale om komponenter skyldes, at kunden har sikret sig støtte under den amerikanske PTC-ordning til yderligere kapacitet ud over de nævnte ordrer.

Analytikere vurderer, at kunder med denne type komponentbestillinger sikrer sig PTC-støtte til projekter, der reelt er 10 gange større end størrelsen på den første faste ordre.

Den amerikanske PTC-ordning bliver nedtrappet i værdi efter årsskiftet, og for at få fuld støtte på de næste års projekter skal der afholdes omkostninger i størrelsesordenen 10 pct. af møllernes værdi inden årsskiftet. Og en af måderne at gøre det på er altså at købe komponenter.

Vestas har haft fuld fart på ordrebøgerne og det kan fortsætte de sidste dage af året. Hertil skal lægges en klump af "uannoncerede" ordrer, som selskabet først offentliggør i regnskabet for 2016. Indtil videre har Vestas annonceret ordrer i 2016 for i alt 8776 megawatt. Dermed er der gode muligheder for, at Vestas kan slå sidste års ordrerekord på 8943 megawatt.

Vestas får USA-ordre på 131 MW 

 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs