EnergiWatch

Mærsk-familien holder fast i olien, når virksomheden slipper taget

Fremover kommer virksomheden A.P. Møller-Mærsk til at satse 100 pct. på at bedrive shippingvirksomhed. Mærsk-familien insisterer dog på at blive i olien via sit holdingselskab. Præcist hvordan er dog uvist.

Mens A.P. Møller-Mærsks shippingaktiviteter i fremtiden kommer til at arbejde tættere sammen som resultat af omlægningen af Danmarks største virksomhed, betyder strategi- og strukturændringen, at de store omvæltninger kommer til at ske i Mærsks olierelaterede forretninger.

I løbet af de kommende to år kan de fire selvstændige forretningsområder i det nye Maersk Energy skifte både ejer, indgå i fusioner og joint ventures eller ligefrem blive børsnoteret selvstændigt, hvis de førstnævnte løsninger ikke lader sig gøre.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs