Vindindustrien øger eksporten

De danske vindmølleproducenter og underleverandører er de seneste år blevet mere internationale, viser ny statistik.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

Et øget fokus på eksport har været med til at trække den danske vindindustri ud af krisen. Det skriver Dagbladet Børsen, på baggrund af ny statistik fra Vindmølleindustrien. Eksport udgør nu 64 pct. af den samlede omsætning i vindmøllebranchen mod 55 pct. før krisen, nærmere bestemt i 2006 og 2007. Det glæder Jan Hylleberg, direktør i Vindmølleindustrien, der står bag tallene.

"På trods af den svære konkurrencesituation fastholder vi eksporten og beskæftigelsen," siger Jan Hylleberg til Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Tallene fra brancheforeningen, som viser Vindmølleindustriens udvikling både før og efter finanskrisen, viser, at omsætningen er steget betydeligt siden 2006. Her lå branchens samlede resultat på 38 mia. kr., sidste år rundede man 51 mia. kr. De sidste tre år har Vindmølleindustrien holdt fast, siger Jan Hylleberg.

"Det er glædeligt, at det er lykkes at holde det høje eksportniveau, som har holdt i tre år i træk," siger han til Børsen. og tilføjer, at industrien venter at tage markedsandele i 2013.

"De udfordringer danske virksomheder har været igennem med den meget hårde tilpasning til markedet efter krisen, bærer nu frugt," siger han.

Vindmølleindustriens tal viser, at vindmøllebranchen under et forventer et 2013 med en vækst på ca. 3 pct., og i perioden fra 2014 til 2017 vil væksten ligge på mere end 5 pct. årligt i Danmark. Globalt forventer virksomhederne i den danske vindmølleindustri, at deres aktiviteter vil øges med 5–7 pct. det kommende år og med mere end 10 pct. fra 2014–2017. Globalt set estimerer de, at antallet af ansatte vil blive øget med ca. 3 pct. i det kommende år, skriver Vindmølleindustrien i den seneste rapport for branchen. Udsigterne er generelt positive for de kommende år inklusiv 2013, der ellers ses som et vanskeligt år for vindindustrien.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs