EnergiWatch

GE vinder brasiliansk kontrakt på 377 vindmøller

Brasilianske Bioenergy har bestilt GE-vindmøller for omkring 900 mio. dollar.

Amerikanske GE har vundet en kæmpeordre i Brasilien.

Den brasilianske developer Bioenergy fortæller ifølge Bloomberg, at man har underskrevet en kontrakt med GE på en leverance af 377 1.7 MW vindmøller.

Værdien af ordren er på omkring 900 mio. dollar.

Brasilien overvejer importforbud af vindmøller 

Ifølge aftalen skal GE levere 207 vindmøller til 13 af Bioenergy's projekter i det nordøstlige Brasilien - i staten Maranhao - mens de resterende 170 reserveres til fremtidige projekter.

Vindmøllerne er ifølge Recharge News optimeret til de lokale forhold, og GE vil investere i en lokal supply-chain for at imødekomme de brasilianske krav om lokal produktion.

Tilbage i december accepterede Bioenergy, i forbindelse med en auktion af vindmølleparker, at sælge vindenergi til 87.77 reais (omkring 250 kr.) pr. MWh.

Det skulle ifølge Bloomberg være verdens laveste priser for vindenergi.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs