EnergiWatch

Nyt erhvervspartnerskab vil sikre billigere brændstof

Et nyt partnerskab i Trekantområdet vil sætte fokus på, at virksomheder kan udnytte hinandens energistrømme, skriver Børsen.

Foto: Vækstfonden/PR

Et nyt erhvervspartnerskab i Trekantområdet, der går under navnet Triangle Energy Alliance, TEA, vil gøre grønne brændstoffer billigere, skriver Børsen.

Tanken er, at virksomheder, der ligger tæt på hinanden geografisk, kan udnytte hinandens energistrømme.

"De her synergieffekter kan levere omkostningsreduktioner på op til 20 pct., blandt andet ved at vi kan sælge overskudsvarmen til fjernvarme. En femtedel af omkostningerne kan være vippen, der afgør, hvorvidt der er efterspørgsel på brændstofferne," siger Christian Motzfeldt, formand for Triangle Energy Alliance, til Børsen.

Det nye partnerskab, der består af 13 virksomheder og syv kommuner, er klar med investeringer for "en god håndfuld mia. kr.", og ifølge Christian Motzfeldt vil man allerede kunne levere grønne brændstoffer fra 2022.

TEA består af Cowi, Process Engineering, Airco Process Technology, Nature Energy, Energnist, Fredericia Havn, TVIS, Billund Lufthavn, Green Hydrogen Systems, Shell, Vattenfall, Ørsted og Everfuel. Dertil kommer kommunerne Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart, Billund, Haderslev og Vejen.

Vestager giver grønt lys til polsk havvindstøtte på over 150 milliarder

Genbrug af vindmøllevinger ligger stadig langt ude i fremtiden 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs