EnergiWatch

Genbrug af vindmøllevinger ligger stadig langt ude i fremtiden

Det nye samarbejde mellem Aarhus Universitet, Teknologisk Institut, Olin og Vestas vil udvikle en ny kemi til produktion af møllevinger, så de kan genanvendes i fremtiden. Den kommende teknologi vil dog ikke kunne benyttes til eksisterende møllevinger.

Billedet af vindmøllevinger på lossepladser og deponier har arret vindindustriens image, men et nyt projekt stiler nu efter at udvikle en genanvendelig vinge. | Foto: Miljøskærm

Det er ikke kun på landjorden, at vindmøllers vinger kaster skygger. Det gør de også langt ind i fremtiden, hvor store deponier af vinger som knogler af glasfiber og epoxy i en grav er blevet fremhævet af vindmodstandere som vedvarende energis skyggeside.

"Vingerne er bygget til at være stærke og holdbare. De skal stå imod storme, sne og sol i 20-30 år. Det gør det nærmest umuligt at skille vingerne ad igen og få værdi tilbage fra dem. Det er altså de iboende karakteristika ved vingerne, der gør dem så svære at genbruge," siger Allan Korsgaard Poulsen, chef for avancerede materialer og bæredygtighed i Vestas.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs