EnergiWatch

Skat kræver 6,6 milliarder af Ørsted

Ørsted anker afgørelse fra Skattestyrelsen om at den fulde værdi af to britiske havmølleparker skal beskattes i Danmark. Det er ikke afklaret, om styrelsen vil rejse lignende krav fra energiselskabets øvrige parker.

Skatteministeriet er gået i kødet på Finansministeriets energiselskab, Ørsted, med krav om milliarder. | Foto: Ørsted

Ørsted skal betale de danske skattemyndigheder 5,1 mia. kr. samt yderligere renter på 1,5 mia. kr.

Det var tirsdag beskeden i en administrativ afgørelse fra Skattestyrelsen, meddeler Ørsted. Energiselskabet erklærer sig dog uenig i afgørelsen og vil i første omgang påklage den til Landsskatteretten samt bede styrelsen om henstand med skattebetalingen, indtil den er endeligt afgjort.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs