EnergiWatch

Nyt skatteforslag kan fordyre Ørsteds havvindparker med milliarder

Implementering af ny skattelov kan betyde markant større udgifter for danske selskabers aktivitet i udlandet. Det vil ramme et selskab som Ørsted hårdt.

Ørsteds britiske havvindpark, Walney. | Foto: Ørsted

Nyt skatteforslag kan betyde ekstraregninger i milliardklassen og tabt konkurrenceevne for danske selskaber, siger flere erhvervsorganisationer ifølge Børsen.

Der er tale om en ny CFC-skat, som Danmark som eneste EU-land vil implementere, skriver avisen. Forslaget er desginet til at sørge for, at selskaber betaler skat i oprindelseslandet. Men i stedet for at ramme kunstige selskabskonstruktioner, rammer forslaget ifølge Børsen også helt almindelige selskabers aktivteter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs