EnergiWatch

CIP-park skal have møller på mindst 14 MW

Der planlægges møller fra næste generation på det nys vundne havmølleprojekt i Connecticut, fastslår Iberdrola-chef.

Foto: Siemens Gamesa

Der er godt nyt til fiskerne i New England. De får formentlig færre møller end frygtet at navigere uden om på den kommende havmøllepark Park Wind City, der i sidste uge vandt udbuddet i Connecticut og fik tildelt 804 MW. I hvert fald planlægger projektmagerne, der består af Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) og Iberdrola-selskabet Avangrid at anvende møller på mindst 14 MW.

Det siger direktør for havvind hos Iberdrola, Jonathan Cole, til Bloomberg.

"Det bliver noget større, end det vi ser på markedet i dag," siger direktøren til det amerikanske medie.

"Vi kommer til at kigge på måder at skalere op."

Park City Wind er planlagt til at blive sat i drift i 2025. Hvilket er året efter f.eks. Ørsteds Ocean Wind-projekt i New Jersey, hvor GE er blevet valgt som foretrukket leverandør med sin Haliade X-mølle på i første omgang 12 MW. En analytiker fra Bloomberg NEF anslår da også over for Bloomberg i artiklen, at det vil være lettest for den amerikanske producent at levere møller med den kapacitet.

Det er imidlertid også samtidig samme år, hvor bl.a. Ørsted regner med at opføre Borkum Riffgrund 3 i Tyskland. Her blev der forudsat møller på 13-15 MW allerede ved sejren i foråret 2017, hvilket var godt og vel før GE havde lanceret deres nye mølle. Siemens Gamesa og MHI Vestas, hvis nuværende platform aktuelt topper ud ved 11 og 10 MW, har også udviklingsafdelinger.

CIP slår Ørsted med "laveste pris i USA"

Ørsted bringer GE ind på havmøllemarkedet

Dong vinder tre tyske havmølleparker med historisk nulbud

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere