EnergiWatch

NKT: Spaltning vedtaget på ekstraordinær generalforsamling

Nu er spaltningen af NKT officielt vedtaget.

Den ekstraordinære generalforsamling i NKT har tirsdag vedtaget spaltning af NKT Holding, så det fremover deles i to selskaber - NKT og Nilfisk Holding.

Det oplyser selskabet tirsdag formiddag.

Sidste handelsdag for det "gamle" NKT ventes at blive onsdag, hvorefter Nilfisk efter planen vil have første handelsdag som selvstændigt selskab torsdag.

NKT er kommet med foreløbige regnskabstal forud for spaltningen af Nilfisk, der ventes at blive selvstændigt børsnoteret på torsdag.

I den tilbageværende NKT-forretning (det tidligere NKT Cables) opgøres omsætningen for tredje kvartal til cirka 303 mio. euro, mens det operationelle driftsresultat (EBITDA) ses lande på cirka 44 mio. euro.

"Stigningen i omsætning (std. metalpriser) og operationelt EBITDA på henholdsvis cirka 107 mio. euro og 23 mio. euro sammenlignet med tredje kvartal 2016 var primært drevet af de opkøbte aktiviteter i Projects-forretningen. I Products-forretningen var den organiske vækst flad," skriver NKT i meddelelsen

For NKT Photonics, som bliver i NKT efter spaltningen af Nilfisk, vil der blive meldt nye forventninger ud for 2017 i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, efter at selskabet i begyndelsen af september gennemført opkøbet af Onefive.

Regnskabet fra NKT offentliggøres den 15. november.

NKT valgt som leverandør på stort MHI Vestas-projekt

Rapport indikerer prispres på møller i USA

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere