EnergiWatch

Rapport indikerer prispres på møller i USA

En ny rapport fra Bloomberg News Energy Finance beretter om "barsk konkurrence mellem vindmølleproducenterne" i det store vindmølleland.

Foto: Vestas

Priserne på vindmøller faldt væsentligt på det amerikanske marked i andet kvartal. Det viser en analyse fra Bloomberg News Energy Finance, BNEF.

Ifølge rapporten faldt prisen på de møller, der blev leveret i andet kvartal til 0,83 mio. dollar per megawatt. Det er et godt stykke under gennemsnitsprisen på verdensplan på 0,99 mio. dollar, konstaterer BNEF.

"Barsk konkurrence mellem vindmølleproducenterne for at sikre stor vækst i 2016-ordrerne var drivkraften bag det hurtige prisfald," skriver BNEF.

Det seneste regnskab fra Vestas viste ifølge analysechef i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen bekymrende tegn på prispres målt på ordreindgangen i andet kvartal.

Vestas fik en samlet ordreindgang på 2667 megawatt (MW) i kvartalet, mens analytikere havde ventet en ordreindgang på 2492 MW ifølge Ritzau Estimates.

Men mens der altså blev bestilt flere møller end forudset, så var værdien af ordreindgangen i andet kvartal bare 2,2 mia. euro og på linje med analytikernes estimat på 2198 mio. euro. Dermed havde ordrerne en afrundet snitpris på 0,82 mio. euro per MW.

New Yorks klimauge er præget af Trump-trodsere Vestas melder sig ind i kritik af tysk vindlov NKT vil på sigt frigøre lillebror Finsk atomkraftværk ramt af nye forsinkelser 

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs