EnergiWatch

Rapport indikerer prispres på møller i USA

En ny rapport fra Bloomberg News Energy Finance beretter om "barsk konkurrence mellem vindmølleproducenterne" i det store vindmølleland.

Foto: Vestas

Priserne på vindmøller faldt væsentligt på det amerikanske marked i andet kvartal. Det viser en analyse fra Bloomberg News Energy Finance, BNEF.

Ifølge rapporten faldt prisen på de møller, der blev leveret i andet kvartal til 0,83 mio. dollar per megawatt. Det er et godt stykke under gennemsnitsprisen på verdensplan på 0,99 mio. dollar, konstaterer BNEF.

"Barsk konkurrence mellem vindmølleproducenterne for at sikre stor vækst i 2016-ordrerne var drivkraften bag det hurtige prisfald," skriver BNEF.

Det seneste regnskab fra Vestas viste ifølge analysechef i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen bekymrende tegn på prispres målt på ordreindgangen i andet kvartal.

Vestas fik en samlet ordreindgang på 2667 megawatt (MW) i kvartalet, mens analytikere havde ventet en ordreindgang på 2492 MW ifølge Ritzau Estimates.

Men mens der altså blev bestilt flere møller end forudset, så var værdien af ordreindgangen i andet kvartal bare 2,2 mia. euro og på linje med analytikernes estimat på 2198 mio. euro. Dermed havde ordrerne en afrundet snitpris på 0,82 mio. euro per MW.

New Yorks klimauge er præget af Trump-trodsere

Vestas melder sig ind i kritik af tysk vindlov

NKT vil på sigt frigøre lillebror

Finsk atomkraftværk ramt af nye forsinkelser

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere