EnergiWatch

Brand rammer hollandsk vindmøllepark

Der er hørt en eksplosion forud for branden i den hollandske vindpark Zeewolde, som er en af landets største. To teknikere var på stedet, da ulykken skete.

Foto: National Wind Watch, arkivfoto.

En vindmølle er brændt ud og to teknikere er blevet tilset af læger efter en ulykke ved en hollandsk vindmøllepark tirsdag. Det skriver en række lokale medier.

Det er endnu uklart, hvordan branden er opstået, men ifølge lokale erhvervsdrivende hørtes en eksplosion forud for branden, som brød ud klokken 12 middag. De to serviceteknikere befandt sig omkring vindmølleparken ved byen Zeewolde, da branden startede. Ifølge serviceselskabet Brettink, for hvem de to teknikere arbejder, er de sluppet uskadt, men en række medier skriver, at de har pådraget sig lette skader.

Brandvæsnet var ikke i stand til at slukke branden, og derfor fik vindmøllen lov til at brænde ud af sig selv. Nu er området omkring møllen afspærret for at undgå risiko for skader, hvis møllen skulle kollapse.

Vindmølleparken ligger i et af de bedste vindområder i det flade Holland, og derfor er der mange anlæg i området. Blandt andet Windpark Zeewolde, som i dag rummer hele 220 møller og 90 nye er på vej.

Det er endnu uklart, hvilken type mølle, der er tale om.

Brandramt V164'er efterlader store kunder uden svar

Brand i MHI Vestas' kæmpemølle får ingen konsekvenser for kunder

Brand rammer østjysk kraftværk

Studie: Brandfare i vindmøller meget større end antaget

Mere fra EnergiWatch

EnergiWatch er tilbage på fredag

I anledning af Kristi himmelfart holder EnergiWatch lukket i morgen, torsdag den 26. maj. Vi er tilbage med to nyhedsbreve og dugfriske nyheder fra energibranchen allerede på fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs