EnergiWatch

Brandramt V164'er efterlader store kunder uden svar

En lang række af Nordeuropas største energiselskaber er blandt køberne til MHI Vestas' V164'er. Køberne har dog alle bestilt 8 MW versionen af møllen, og ikke den 9.5 MW, der brændte i fredags. (Opdateret 12.38 med citat fra Dong Energy)

Foto: National Wind Watch, arkivfoto.

Hvad gik galt fredag aften kl. 20.22, da der gik ild i MHI Vestas store V164'er på testcentret i Østerild? Det spørgsmål optager en hel branche, men der kan gå længe før undersøgelserne er afsluttet og årsagen til branden kan fastslås. Det oplyser en række kilder til EnergiWatch.

Af finde årsagen til branden i V164'eren er afgørende ikke mindst for den række af store energiselskaber, der har investeret milliardbeløb i mølletypen. For selv om ingen selskaber endnu har afgivet ordre på den særlig kraftige version af V164'eren, 9,5 MW, der brændte i fredags, så deler møllen platform med den 8.0 MW version, selskaber som Dong, Vattenfall og Norther NV har bestilt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs