EnergiWatch

Omfattende interesse for kommende mexicansk budrunde

Der står en kødrand af bydere klar til at lange til fadet i Mexicos tredje auktion af vedvarende energi.

Hele 80 bydere har forberedt sig på at kunne deltage i den kommende tredje auktion af vedvarende energiprojekter i Mexico.

Auktionen holdes 22. november og følger efter to auktioner, som resulterede i aftaler om 52 projekter med elkøbskontrakter på 4 gigawatt.

Det skriver Recharge News.

I de to første budrunder blev solenergi den helt store vinder med for mange nogle overraskende lave priser.

Italienske Enel sikrede sig i de første to runder solenergikontrakter for mere end 1 gigawatt, og blandt de andre sejrende selskaber kunne findes navne som Acciona, Iberdrola, Sunpower, Zuma Energía og EDF Energies Nouvelles.

For Zuma Energías vedkommende var der tale om vindmølleprojektet Reynosa III på 424 megawatt, og i august kom det frem, at selskabet havde bestilt møllerne til det hos danske Vestas.

Parken ventes idriftsat i 2018 og står til at blive den største vindpark i landet.

Ifølge Recharge News ventes Mexico at fortsætte med at auktionere i omegnen af 1 gigawatt nye kontrakter hvert år i målet om at nå 35 pct. vedvarende energi i 2024.

Vestas bekræfter stor ordre i Mexico

Acciona får ny chef i nøglemarked

 

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere