Vestas bekræfter stor ordre i Mexico

Selskabet får papir på at levere møller til det, der skal være den største vindmøllepark i landet, og med det kan man også sætte mere end 400 MW i ordrebøgerne.
Foto: /ritzau/Carsten Ingemann
Foto: /ritzau/Carsten Ingemann

Den danske mølleproducent Vestas har landet en ordre på mere end 400 MW i Mexico. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Ordren kommer, efter man onsdag i sidste uge kunne annoncere den samme aftale som betinget. Nu er der sat blæk på papiret, og dermed lever købet af møllerne op til reglerne for, at man kan ubetinget kan skrive ordren i bøgerne.

Konkret skal man levere 123 af sine V136-3.45 MW-møller til projektet Parque Eólico Reynosa i landets nordøstlige delstat Tamaulipas. Kunden til de mange megawatt er Zuma Energía.

Levering af møllerne begynder allerede i år, mens vindmølleparken skal være i drift til næste år og bliver Mexicos største.

Som en kommentar på ordrens vigtighed udtalte aktieanalysechef hos Sydbank, Jacob Pedersen, i sidste uge, at ordren "bestemt ikke [er] hverdagskost."

"Den vil afgjort være med til at understrege, at Vestas er en af førerspillerne på det mexicanske marked, og det er rigtig godt nyt. Det hjælper også selskabet, at man står så stærkt i USA, fordi det på en måde giver en lidt mere lokal forankring – selv om Mexico selvfølgelig ikke er USA," sagde han til Ritzau Finans.

"Tamaulipas har en førende position i landet inden for vindenergi, og vi er meget stolte over at være en del af af det gennem Reynosa-projektet," siger Vestas' direktør for Mexico og det nordlige Latinamerika, Angélica Ruiz Celis.

Aftalen mellem Vestas og Zuma Energía omfatter også en 15-årig serviceaftale (AOM 5000.)

Vestas installerede sin første mølle i Mexico i 1994.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også