EnergiWatch

Dong ser frem mod overfyldt pengekasse, vil stoppe frasalg

Inden længe kan Dong tjene så mange penge på at drive havvindmølleparker, at det hidtidige behov for milliardstore frasalg af møllerne til investering i nye havvindmølleprojekter er fortid. Faktisk kan en om få år bugnende pengekasse få Dong til at søge investeringer uden for havvind og biomasse.

Foto: dong

Mens det er en lukrativ brise over Dong Energys havvindmølleparker, som endnu en gang får torsdagens regnskab fra Danmarks største energiselskab til at ligne god business as usual, så er det et varsel om forandringens vinde, som skinner tydeligst igennem de 45 siders tal om selskabets andet kvartal.

I årevis har Dong aggressivt jagtet vækst i sin offshore vindportefølje, en vækst som delvist er blevet finansieret med penge fra frasolgte andele i sine eksisterende havvindmølleparker, men inden længe kan den æra i selskabets historie rinde ud.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kuldechok medfører Nordens højeste elpris i otte år

Kuldens indtog efter gassens fravær viser sine første alvorlige tegn, hvor Finland har eksorbitant høje elpriser, Sverige starter oliekraftværker for at hjælpe Polen fra nedbrud og dieselkraftværker for at afbøde effekten af norsk straf.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs