EnergiWatch

Dongs Bioenergi skuffer på grund svære markedsforhold

Dongs omstilling fra kul til biomasse kæmper med indtjeningen.

Foto: /ritzau/Joachim Adrian/

Dong Energys mindste forretningsområde, Bioenergy & Thermal Power, skuffede i andet kvartal 2017 med et meget stort underskud på driften.

Forretningsområdet, hvor Dong Energy er i færd med at omlægge el- og varmeproduktion fra kul til biomasse, havde i kvartalet et driftsresultat før skat, renter samt af- og nedskrivninger (EBITDA) på minus 153 mio. kr.

Analytikerne havde ifølge Ritzau Estimates ellers ventet en fremgang til 42 mio. kr. Posten viste til sammenligning et driftsunderskud på 41 mio. kr. i andet kvartal 2016.

"Faldet skyldtes ugunstige markedsforhold for elproduktion (primært negative spreads), som resulterede i lavere indtjening på trods af højere omsætning, samt at andet kvartal 2016 var positivt påvirket af avance ved salg af en bygning og et ændret skøn vedrørende skrotningsforpligtelser," skriver Dong i regnskabet.

"Faldet blev delvist modsvaret af højere EBITDA fra varmeforretningen, hvor de nye varmeaftaler bidrog til den højere indtjening. Dette skyldtes lavere afgifter ved brug af biomasse end ved brug af fossile brændsler," påpeger energiselskabet.

Indtjeningen buldrer frem i Dong takket være vind 

Dong sælger halvdelen af tysk havvindmøllepark 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs