EnergiWatch

GE og Engie vil opføre australsk vindmøllepark

Der er fart på vindmølleopsætningen i den australske delstat South Australia. Nu vil amerikanske GE og franske Engie opføre en vindmøllepark på 119MW.

Foto: GE

To af verdens største energiselskaber, amerikanske GE og franske Engie, vil sammen udvikle vindmølleparken Willogoleche Hill på 119 megawatt, 160 km Nord for Adelaide i det sydlige Australien.

Projektet er planlagt til midten af 2018, siger den adm. direktør for GE Renewable Energy, Jérôme Pécresse, fredag i en e-mail ifølge Bloomberg News.

Vindmølleparken skal bestå af 32 møller, hvilket vil kunne dække forbruget i 80.000 husstande.

"Det er en utrolig vigtig region for GE globalt, og vi er motiveret til at hjælpe Australien med at nå sine målsætninger om vedvarende energi samtidig med, at der opretholdes en pålidelig og billig energiforsyning til virksomheder og husholdninger på tværs af landet," siger Jérôme Pécresse i en udtalelse.

Projektet er det tredje store vindprojekt på kort tid, som offentliggjøres i delstaten South Australia, der allerede nu får mere end 50 pct. af sit energibehov dækket af vedvarende energi.

Det er første gang, at GE og Engie skal arbejde sammen om et vedvarende energiprojekt i Australien.

Forsiden lige nu

Siemens følger med Vestas ind i batteriprojekt

Europa står foran en stor mangel på batterier inden for få år, advarer Siemens, der både investerer direkte og skriver sig op som fremtidig storkunde i milliardstort svensk projekt, mod at det bliver med tyskernes digitaliseringsudstyr.

Suzlon vil udvikle vindparker i USA

Den indiske mølleproducent barsler både med nye møller og planer om at gå med i projekter for at genvinde indpas på det amerikanske marked, hvor der foreløbigt er godt en gigawatt undervejs. Derudover vil man lukrere på fortidens storhed.

Energi Danmark håber på højesteret

Den milliardstore erstatningssag mod Ørsted sættes i bero efter nederlag i landsretten, indtil Konkurrencerådet beslutter, om det vil anke til øverste instans.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere