EnergiWatch

GE og Engie vil opføre australsk vindmøllepark

Der er fart på vindmølleopsætningen i den australske delstat South Australia. Nu vil amerikanske GE og franske Engie opføre en vindmøllepark på 119MW.

Foto: GE

To af verdens største energiselskaber, amerikanske GE og franske Engie, vil sammen udvikle vindmølleparken Willogoleche Hill på 119 megawatt, 160 km Nord for Adelaide i det sydlige Australien.

Projektet er planlagt til midten af 2018, siger den adm. direktør for GE Renewable Energy, Jérôme Pécresse, fredag i en e-mail ifølge Bloomberg News.

Vindmølleparken skal bestå af 32 møller, hvilket vil kunne dække forbruget i 80.000 husstande.

"Det er en utrolig vigtig region for GE globalt, og vi er motiveret til at hjælpe Australien med at nå sine målsætninger om vedvarende energi samtidig med, at der opretholdes en pålidelig og billig energiforsyning til virksomheder og husholdninger på tværs af landet," siger Jérôme Pécresse i en udtalelse.

Projektet er det tredje store vindprojekt på kort tid, som offentliggjøres i delstaten South Australia, der allerede nu får mere end 50 pct. af sit energibehov dækket af vedvarende energi.

Det er første gang, at GE og Engie skal arbejde sammen om et vedvarende energiprojekt i Australien.

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs