EnergiWatch

Siemens vinder tyrkisk 1000 MW-bud

Et konsortium anført af tyske Siemens har vundet retten til at opføre vindprojekter i Tyrkiet på 1000 megawatt (MW).

Foto: Siemens

Siemens og en række andre selskaber har sammen sikret sig vindprojekter på en GW. Det er for næsen af blandt andet Vestas, som også deltog i budrunden.

Siemens-konsortiet, der inkluderer de tyrkiske firmaer Kalyon og Turkerler, havde ifølge det tyrkiske medie Daily Sabah Energy lagt et bud på 3,48 dollarcent per kilowatt-time, og det rakte altså til sejren.

I alt deltog otte vindgiganter i budrunden, hvilket skete i konsortier med lokale partnere.

Vestas havde budt sammen med Enerjisa, men også GE, Goldwind, Enecon, Nordex, Senvion og Ming Yang deltog med partnere, fremgår det af Daily Sabah Energy.

Vindmøllerne vil blive opført i fem forskellige regioner i Tyrkiet, og vinderkonsortiet kommer til at investere over 1 mia. dollar i faciliteterne.

Ifølge Daily Sabah Energy lagde budspecifikationerne op til, at vinderkonsortiet etablerer fabrik i Tyrkiet og ligeledes etablerer forsknings- og udviklingsaktiviteter.

Samlet set er det forventningen, at installationerne, driften af fabrikken, vindmølleparkerne og forsknings- og udviklingsaktiviteterne kommer til at skabe job til 3750 personer.

Patentsag kan forsinke amerikanske ordrer for Vestas

Nordex øger salget på trods af halveret overskud

Danske vindmøller skilles ad, sendes til udlandet og snurrer videre

Vestas sagsøgt for patentbrud af GE i USA: Agter at bekæmpe klage

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs