EnergiWatch

Sløjt regnskab rev 15 mia. af Siemens Gamesas værdi

Siemens Gamesa kan godt glemme at blive årets største vindmølleproducent, siger analytiker, efter stilstand i Indien fik aktionærerne til at gå grassat. Problemet går dog videre end til Indien, mener han – men inden længe skifter magtbalancen igen.

Foto: PR, Gamesa

I Nordeuropa har mange sukket længe efter sommerens komme. Men at der ikke er udsigt til en Indian summer – i hvert fald i vindindustrien – gjorde Siemens Gamesa ganske klart med sit kvartalsregnskab onsdag aften. Her fik stilstanden på det indiske marked hovedansvaret for, at såvel indtjening som ordreindtag gik markant tilbage.

Den nyhed blev brutalt straffet af aktionærerne. I løbet af torsdagen faldt vindmølleproducentens aktie med omkring 17 pct., hvilket betød, at hver af de mere end 681 mio. aktier fik høvlet godt 3 euro af deres værdi. Svarende til et fald i selskabets markedsværdi på 2.081 mio. euro (15,47 mia. kr.).

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs