EnergiWatch

Analytiker ser ikke rivals udfordring ramme Vestas

Stilstanden i Indien kommer næppe til at ramme Vestas, der stort set ikke er til stede på markedet, lige så hårdt, som det har ramt den suveræne markedsleder Siemens Gamesa.

Foto: PR, Gamesa

At Vestas-konkurrenten Siemens Gamesa tirsdag fremlagde et regnskab for tredje kvartal, hvor omsætningen faldt fra 3,15 mia. euro til 2,69 mia. euro, giver ikke anledning til bekymring for Vestas' regnskab.

Sådan lyder vurderingen fra aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen.

"Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til det billede, der har tegnet sig i en periode, hvor Vestas har givet konkurrenterne baghjul med nye produkter og et stærkt koncept."

"Når man møder kunderne, så ser det produkt, Vestas møder dem med i form af møller og servicetilbud, bare stærkere ud end konkurrenternes," siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans og konstaterer, at det i hvert fald ser ud til, at vindmølleselskabet kan møde kunderne med et produkt, der kan tjenes flere penge på.

Siemens Gamesas ordreindgang faldt med 25 pct. til 1,95 gigawatt.

Det skyldes blandt andet ændrede vilkår på det indiske marked, som er overgået til et auktionsbaseret system, der kortsigtet har skabt usikkerhed, og at støtteordninger og skatteinitiativer her er blevet mindsket. Disse udfordringer rammer ikke Vestas.

"Vestas er ved at positionere sig på det indiske marked, og de mærker ikke de ændrede vilkår, fordi de er så svagt repræsenteret. Det er med til at skabe et pres, at markedet overgår fra regimer med en fast afregningspris til et mere auktionsbaseret system, men Vestas er ikke indtil videre mærket af det," pointerer Jacob Pedersen.

Hans bedste bud er, at det er Vestas, som løber med laurbærrene.

"Det er dem, som laver de bedste vindmøller, der vinder ordrerne, og her er Vestas ekstremt godt positioneret," fremhæver han.

Siemens Gamesas aktiekurs falder torsdag middag med 17,1 pct. til 14,60 euro, mens Vestas aktien falder med 3,1 pct. til 607,50 kr.

Vestas' regnskab for andet kvartal offentliggøres den 17. august.

Siemens Gamesa får gedigne kursklø efter skidt regnskab

Ordreindtaget hos Siemens Gamesa falder med 60 pct.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs