A2Sea fyrer topchefen

Dong Energy og Siemens' offshorerederi har taget afsked med sin adm. direktør. Afløser fundet internt.

A2Sea har med dags varsel fået ny topchef. Den hidtidige adm. direktør Jens Frederik Hansen er blevet afløst af finansdirektør Michael Glavind.

Det oplyser servicerederiet i en meddelelse. Heri lyder det, at afskeden sker efter gensidig aftale, og at Jens Frederik Hansen derudover ikke har yderligere kommentarer til sin afgang. Samtidig slås det dog fast, at det er bestyrelsen, der har truffet beslutningen.

"Efter nøje overvejelse har bestyrelsen konkluderet, at tiden var inde til et skifte i A2Seas ledelse. Bestyrelsen er meget glade for, at Michael Glavind har takket ja til stillingen," siger bestyrelsesformand i A2Sea, Thomas Dalsgaard.

Chefskiftet kommer efter længere tids udfordringer hos rederiet, der er ejet af Dong Energy og Siemens. I hvert fald lidt endnu; adskillige gange har rederiet været meldt tæt på salg. I slutningen af sidste måned meldte den daværende topchef endda selv ud under en pressetur i England, at Dong og Siemens kun ville være ejere "i en måneds tid eller halvanden endnu."

En udmelding Jens Frederik Hansen flere gange har afvist at kommentere yderligere over for EnergiWatch.

A2Sea har de seneste år været stadig mere udfordret af især de større krav til installationsfartøjer til havmølleindustrien, der er selskabets gebet. I 2016 endte resultatet således med et minus på 221 mio. kr. før skat, mens det året før var på 95 mio. kr. før skat. Samtidig er omsætningen næsten halveret fra godt 1,2 mia. kr. 2013 til 650 mio. kr. i 2016.

Det er langt fra kun på chefposten, at der er rokeret rundt på det seneste. Blandt andet afviklede A2Sea forrige marts sin kabelvirksomhed CT Offshore, mens medarbejderstaben er blevet skåret ned fra 570 til 297 ifølge det seneste regnskab.

I ejerskabet bag A2Sea har der også været visse rokader på det seneste. Således fulgte Siemens' ejerandel ikke med, da vindmølleproducenten blev fusioneret med Gamesa; i stedet overgik tyskernes 49 pct. fra at være ejet af Siemens Wind Power til at være i regi af Siemens International Holding. Mens CT Offshore sidste fredag overgik fra at være ejet af A2Sea til at være ejet af Dong Energy Wind Power.

Der venter dermed en opgave for den nye topchef, der ser næste lige så svær ud, som bjergningen af installationsfartøjet Sea Worker, der kæntrede ud for Nymindegab forrige februar. Hvis altså ikke han skal stå i spidsen for frasalget af virksomheden, hvor konkurrenter som belgiske Deme, hollandske Vroon, britiske MPI og norske Fred Olsen har været nævnt som mulige aftagere. Mens også Kina skulle være en mulig destination.

At et salg er den mest sandsynlige løsning kunne flere ting tyde på. I marts skrev Berlingske, at ejerne havde hyret FIH til at sælge butikken, efter at det ikke var lykkedes for Deutsche Bank at gøre det. Ifølge Berlingskes kilder gik Dong og Siemens efter en pris på 200-250 mio. dollar for rederiet, der foruden tre fartøjer til en bogført værdi på omkring 1,8 mia. kr. har en verserende forsikringssag omkring førnævnte Sea Worker.

Fartøjet blev aldrig bjerget.

344 har mistet jobbet i A2Sea og CT Offshore

A2Sea tæt på salg

Avis: Dong og Siemens er tæt på at sælge A2Sea

Medie: Dong pønser på frasalg af A2Sea

A2Sea med underskud for andet år i træk

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også