EnergiWatch

Avis: Dong og Siemens er tæt på at sælge A2Sea

Dong Energy og Siemens Windpower er tæt på at finde en køber til det danske rederi A2Sea, som er specialiseret i at opsætte havvindmøller. Det erfarer Berlingske Business. Køberen vil sandsynligvis være et andet shippingselskab, fortæller kilder til avisen.

Det danske rederi A2Sea, som er specialiseret i at opsætte havvindmøller, kan snart blive solgt.

Ifølge Berlingske Business' oplysninger er de to ejere, Dong Energy og Siemens Windpower, tæt på at sælge specialrederiet, som de har ejet i fællesskab siden 2009.

Avisen skriver mandag, at de to partnere har gennemført en budrunde i februar, og at man nu overvejer tilbuddene fra interesserede køber.

Prisen skulle ligge et sted mellem 200 og 250 mio. dollars, mens alt tyder på, at selskabet vil blive solgt til et shippingselskab. Blandt de sandsynlige købere er Fred Olsen, MPI Offshore, Vroon og Deme Group. Det oplyser kilder til Berlingske Business.

Dong Energy og Siemens Windpower har angiveligt ledt efter en køber til rederiet siden forsommeren. Først med hjælp fra Deutsche Bank og siden med FIH Partners, som nu står for at orkestrere salget, skriver avisen.

Ifølge avisen vil ejerne af med A2Sea, fordi rederiets skibe ikke længere kan opfylde de krav, som opsætningen af selskabernes havvindmøller stiller.

A2Sea blev etableret i 2000. Sidste år havde selskabet et underskud skat på 221,2 mio. kr. mod et minus på 94,9 mio. kr. før skat i 2015.

A2Sea med underskud for andet år i træk

Næsten alt gik galt, da stormen sendte Dongs vindmølleplatform mod havets bund

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk brintfabrik står klar

Green Hydrogen Systems nye fabrik i Kolding kan producere elektrolyseanlæg på 150 MW om året, men vil snildt kunne opskaleres til 1.000 MW.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs